Jela sa tikivicama su izuzetno popularna leti jer se lako spremaju, a neverovatno su ukusna. Domaćice obično prave punjene, musaku ili pohovane, ali ovo povrće zaista možete da napravite na milion različitih načina. Jedan od njih je i ovaj kada ih napunite sa dve vrste sira i onda zapečete.
Sastojci:
- 2 tikvice
- paradajz sos (ili seckani paradajz)
- 150 g krem sira
- 50 g tvrdog sira
- mirođija
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na kriške, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. U tepsiju sipajte gusti paradajz sos, a krem sir pomešajte sa rendanim sirom. Premažite preko tikvica i urolajte, pa ređajte u tepsiju. Preko sipajte preostali paradajz sos, a zatim i kašičicu smese sa sirom (ono što je preostalo). Pecite na 200°C još 15 minuta. Pospite seckanom mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem