Jela sa tikivicama su izuzetno popularna leti jer se lako spremaju, a neverovatno su ukusna. Domaćice obično prave punjene, musaku ili pohovane, ali ovo povrće zaista možete da napravite na milion različitih načina. Jedan od njih je i ovaj kada ih napunite sa dve vrste sira i onda zapečete.
Sastojci:
- 2 tikvice
- paradajz sos (ili seckani paradajz)
- 150 g krem sira
- 50 g tvrdog sira
- mirođija
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na kriške, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. U tepsiju sipajte gusti paradajz sos, a krem sir pomešajte sa rendanim sirom. Premažite preko tikvica i urolajte, pa ređajte u tepsiju. Preko sipajte preostali paradajz sos, a zatim i kašičicu smese sa sirom (ono što je preostalo). Pecite na 200°C još 15 minuta. Pospite seckanom mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus