Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANI ŠTAPIĆI OD TIKVICA: Toliko su laki za spremanje, a 1 sastojak koji se dodaje u prezle ih čini super pikantnim

Autor Sanja Belinić

Recept za pohovane tikvice ćete brzo savladati.

 Pohovane tikvice Izvor: Printscreen/YT/ The Cooking Foodie

Pohovane tikvice možete da pravite na nekoliko načina, ali kao lažni pomfrit je najzanimljivije i najjednostavnije. Kako ne bi bile mnogo masne pecite ih rerni umesto prženja u dubokom ulju. Možete da ih služite kao prilog, ali i kao laganu večeru. Nakon ovako ukusnog obroka počastite se žutim krem kolačem

Sastojci:

  • 3-4 tikvice
  • 2 jajeta 
  • 160 g prezli
  • 50 g parmezana
  • 65 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi umutite jaja, u drugu stavite brašno, a u trećoj pomešajte prezle sa parmezanom i začinima. Isecite štapiće od tikvica, pa ih uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a onda i u prezle. Ređajte na pleh, pa poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko pola sata. Na pola pečenja ih okrenite na pola. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti