Pohovane tikvice možete da pravite na nekoliko načina, ali kao lažni pomfrit je najzanimljivije i najjednostavnije. Kako ne bi bile mnogo masne pecite ih rerni umesto prženja u dubokom ulju. Možete da ih služite kao prilog, ali i kao laganu večeru. Nakon ovako ukusnog obroka počastite se žutim krem kolačem

Sastojci:

  • 3-4 tikvice
  • 2 jajeta 
  • 160 g prezli
  • 50 g parmezana
  • 65 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu

Priprema:

Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi umutite jaja, u drugu stavite brašno, a u trećoj pomešajte prezle sa parmezanom i začinima. Isecite štapiće od tikvica, pa ih uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a onda i u prezle. Ređajte na pleh, pa poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko pola sata. Na pola pečenja ih okrenite na pola. 

Izvor: Stvar ukusa