Pohovane tikvice možete da pravite na nekoliko načina, ali kao lažni pomfrit je najzanimljivije i najjednostavnije. Kako ne bi bile mnogo masne pecite ih rerni umesto prženja u dubokom ulju. Možete da ih služite kao prilog, ali i kao laganu večeru. Nakon ovako ukusnog obroka počastite se žutim krem kolačem.
Sastojci:
- 3-4 tikvice
- 2 jajeta
- 160 g prezli
- 50 g parmezana
- 65 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi umutite jaja, u drugu stavite brašno, a u trećoj pomešajte prezle sa parmezanom i začinima. Isecite štapiće od tikvica, pa ih uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a onda i u prezle. Ređajte na pleh, pa poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko pola sata. Na pola pečenja ih okrenite na pola.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom