Kada pomešate bešamel sos sa sirom dobijete gusti umak koji je prosto neodoljiv. A, kada u sve to dodate i paradajz sos i paprike, pa ubacite i makarone na stolu je jedna od najlepših pasti. Toliko je laka za pripremu, a izgleda kao iz najboljih italijasnkih restorana. O ukusu i da ne govorimo. 

Recept je videlo preko 4 miliona ljudi, a ako želite još malo da olakšate sebi, onda paradajz zamenite pelatom. 

Sastojci:

  • 200 g testenine
  • 4-5 paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike belog luka
  • 1 kašičica origana 
  • 1/2 crnog luka 
  • 1/2 zelene paprike 
  • 1/2 crvene paprike 
  • 1/2 žute paprike 
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 2 kašike paradajz sosa/kečapa 

Za beli sos:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 2 kačkavalja u listićima 

Priprema:

Skuvajte makarone po želji. Paradajz kratko blanširajte kako biste lakše uklonili kožicu. Nakon skidanja kožice izblendirajte ga. Na ulju i puteru propržite brašno, uz konstantno mešanje. Pazite da ne zagori. Kad krene da ključa, sipajte mleko. Nastavite da mešate sve vreme. Posolite i pobiberite i dodajte sir. Mešajte dok se sve ne sjedini. 

Na ulju i puteru propržite sitno seckani crni luk, beli luk i origano. Dodajte papriku isečenu na kocke. Kada se malo proprži sipajte paradajz sos, a zatim dodajte začine i 2 kašike običnog paradajz sosa ili kečapa. Lepo promešajte i poklopite, pa kuvajte nekih 2-3 minuta. Zatim u sos dodajte beli umak i lagano promešajte. Sipajte kuvane makarone i sjedinite. 

Izvor: Stvar ukusa