Italijanska kuhinja je poznata po specijalitetima od testa, kao što su lazanje, pica, paste... Ako želite neko brzo i ukusno jelo isprobajte pastu u bešamelu sa povrćem. Nema šanse da vam se ne dopadne, pogotovo što je za ovim receptom poludeo ceo svet. Ima preko 40 miliona pregleda, a pravi se očas posla. Posle ovako ukusnog ručka, počastite se najpopularnijim italijanskim kolačem - tiramisuom

Sastojci:

  • 1 šolja makarona 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 paprika 
  • 1 šargapeta 
  • 1/2 konzerve kukuruza 
  • 1 kašika putera 
  • 2 kašičice brašna 
  • 1,5 šolja mleka 
  • 1 kašičica tucane paprike 

Priprema:

Makarone skuvajte i procedite, a beli luk ispržite, pa dodajte papriku i šargarepu iseckanu na kockice, pred kraj dodajte i kukuruz, pa promešajte. Izvadite iz tiganja, pa stavite puter da se otopi. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobije boju, pa sipajte mleko. Posolite, pobiberite i dodajte tucanu papriku, mešajte i kuvajte još par minuta. Dodajte povrće, makarone i lepo promešajte da se sve sjedini. 

Izvor: Stvar ukusa