Italijanska kuhinja je poznata po specijalitetima od testa, kao što su lazanje, pica, paste... Ako želite neko brzo i ukusno jelo isprobajte pastu u bešamelu sa povrćem. Nema šanse da vam se ne dopadne, pogotovo što je za ovim receptom poludeo ceo svet. Ima preko 40 miliona pregleda, a pravi se očas posla. Posle ovako ukusnog ručka, počastite se najpopularnijim italijanskim kolačem - tiramisuom.
Sastojci:
- 1 šolja makarona
- 1 čen belog luka
- 1 paprika
- 1 šargapeta
- 1/2 konzerve kukuruza
- 1 kašika putera
- 2 kašičice brašna
- 1,5 šolja mleka
- 1 kašičica tucane paprike
Priprema:
Makarone skuvajte i procedite, a beli luk ispržite, pa dodajte papriku i šargarepu iseckanu na kockice, pred kraj dodajte i kukuruz, pa promešajte. Izvadite iz tiganja, pa stavite puter da se otopi. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobije boju, pa sipajte mleko. Posolite, pobiberite i dodajte tucanu papriku, mešajte i kuvajte još par minuta. Dodajte povrće, makarone i lepo promešajte da se sve sjedini.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem