Čorbe i supe, kao i potaži su prava letnja jela koja svima prijaju. Isprobajte recept za belu čorbu, ali bez mesa, jedanko je ukusna kao i ona sa mesom. Uopšte nije komplikovana za pripremu, a ako nemate u zamrzivaču bujon, onda možete da ga napravite tako što ćete pomešati kocku supe sa vrelom vodom. Poslužite sa parčetom domaćeg vrućeg hleba. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk 
  • 2 šargarepe 
  • 2 paprike 
  • 2 l bujona 
  • 50 g rezanca 

Još: 

  • 2 jajeta 
  • 100 g pavlake

Priprema:

Izrendajte šargarepu, pa je propržite. Posolite, pa dodajte seckani luk i praziluk. Zatim dodajte papriku, isečenu na sitno, poklopite šerpu i dinstajte 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte krompir isečen na kockice i sipajte bujon. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte rezance. Kuvajte 12 minuta na laganoj vatri. Peršun i nanu sitno iseckajte, dodajte u supu i ugasite šporet. Ostavite da se supa malo ohladi.
Umutite jaja sa pavlakom, pa sipajte malo čorbe, promešajte i celu smesu izlijte u čorbu. 

Izvor: Stvar ukusa