Recept za špansku pitu sa piletinom dosta podseća na kiš loren. Ova pita ne samo da je ukusna, nego će i domaćice koje su tek počele da je kuvaju uspeti da spreme. Može da se jede i za ručak i za večeru. Najbolje od svega je što se peče samo 20 minuta. 

Sastojci:

  • 250 g belog mesa 
  • 250 g brokolija 
  • 4 jajeta 
  • 3 kašike mleka 
  • 200 g kravljeg sira 
  • 3 kašike tvrdog sira ili parmezana 

Priprema:

Brokoli isecite i kratko kuvajte u proključaloj i posoljenoj vodi. Ocedite, pa ostavite da se malo prohladi. Belo meso skuvajte, a onda isecite na kockice. Kalup za tart ili neki okrugli kalup premažite uljem i stavite meso i brokoli. Preko izmrvite sir. Umutite jaja sa mlekom i dodajte rendani sir ili parmezan i promešajte. Dobijenu smesu prelijte preko sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa