Recept za špansku pitu sa piletinom dosta podseća na kiš loren. Ova pita ne samo da je ukusna, nego će i domaćice koje su tek počele da je kuvaju uspeti da spreme. Može da se jede i za ručak i za večeru. Najbolje od svega je što se peče samo 20 minuta.
Sastojci:
- 250 g belog mesa
- 250 g brokolija
- 4 jajeta
- 3 kašike mleka
- 200 g kravljeg sira
- 3 kašike tvrdog sira ili parmezana
Priprema:
Brokoli isecite i kratko kuvajte u proključaloj i posoljenoj vodi. Ocedite, pa ostavite da se malo prohladi. Belo meso skuvajte, a onda isecite na kockice. Kalup za tart ili neki okrugli kalup premažite uljem i stavite meso i brokoli. Preko izmrvite sir. Umutite jaja sa mlekom i dodajte rendani sir ili parmezan i promešajte. Dobijenu smesu prelijte preko sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus