Pohovane tikvice ste pravili milon puta do sada, ali ako im dodate sir i šunku biće još ukusnije. Možete da ih služite kao prilog, predjelo, ali i kao glavno jelo. Ono što je najbitnije je da su namirnice jeftine, pa ćete za male pare napraviti savršeno jelo kojem niko neće odoleti. 

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 2 čena belog luka
  • 2 jajeta 
  • brašno
  • prezle 
  • 100 g praške šunke 
  • 125 g mocarela sira (ili sir po želji)

Priprema:

Tikvicu isecite na kolutove, a zatim je prelijte maslinovim uljem, posolite i začinite tucanom papriko. Dodajte mleveni beli luk i lepo promešajte. Jaja umutite, pa uvaljte tikvice u jaja, zatim u brašno i na kraju u prezle. Ispržite, pa ih izvadite na ubrus da se ocede od viška masnoće. Šunku i sir iseckajte na sitne kockice i lepo sjedinite. Stavite pohovane tikvice u suv tiganj i preko stavite kašiku sira i šunke. Poklopite i kratko pecite. 

Izvor: Stvar ukusa