Pohovane tikvice ste pravili milon puta do sada, ali ako im dodate sir i šunku biće još ukusnije. Možete da ih služite kao prilog, predjelo, ali i kao glavno jelo. Ono što je najbitnije je da su namirnice jeftine, pa ćete za male pare napraviti savršeno jelo kojem niko neće odoleti.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
- 100 g praške šunke
- 125 g mocarela sira (ili sir po želji)
Priprema:
Tikvicu isecite na kolutove, a zatim je prelijte maslinovim uljem, posolite i začinite tucanom papriko. Dodajte mleveni beli luk i lepo promešajte. Jaja umutite, pa uvaljte tikvice u jaja, zatim u brašno i na kraju u prezle. Ispržite, pa ih izvadite na ubrus da se ocede od viška masnoće. Šunku i sir iseckajte na sitne kockice i lepo sjedinite. Stavite pohovane tikvice u suv tiganj i preko stavite kašiku sira i šunke. Poklopite i kratko pecite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus