Pohovane tikvice obogatite sirom i šunkom, garantovano će vam se dopasti.

Pohovane tikvice ste pravili milon puta do sada, ali ako im dodate sir i šunku biće još ukusnije. Možete da ih služite kao prilog, predjelo, ali i kao glavno jelo. Ono što je najbitnije je da su namirnice jeftine, pa ćete za male pare napraviti savršeno jelo kojem niko neće odoleti.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
- 100 g praške šunke
- 125 g mocarela sira (ili sir po želji)
Priprema:
Tikvicu isecite na kolutove, a zatim je prelijte maslinovim uljem, posolite i začinite tucanom papriko. Dodajte mleveni beli luk i lepo promešajte. Jaja umutite, pa uvaljte tikvice u jaja, zatim u brašno i na kraju u prezle. Ispržite, pa ih izvadite na ubrus da se ocede od viška masnoće. Šunku i sir iseckajte na sitne kockice i lepo sjedinite. Stavite pohovane tikvice u suv tiganj i preko stavite kašiku sira i šunke. Poklopite i kratko pecite.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.