Musaka sa mesom je jelo koje se ne odbija, ali kada su napolju vrućine, više nam prija da jedemo nešto lagano. Ako možete da zamislite ručak bez mesa, onda obavezno isprobajte recept za zapečene tikvice i krompir. Kada ih prelijete fantastičnim prelivom i pospete sirom, dobijate jelo za koje se traži parče više.
Kilogram tikvica sada košta 100 dinara, a krompir nije skupa, pa ćete za male pare napraviti jelo za četvoročlanu porodicu.
Sastojci:
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 160 g tvrdog sira
- 1 mladi luk
- 2 čena belog luka
- 2 tikvice
- 900 g krompira
Priprema:
Pavlaku za kuvanje kratko umutite, pa dodajte seckani mladi i beli luk, promešajte, a onda dodajte polovinu rendanog sira. Tikvice i krompir isecite na kolutove, pa začinite i nauljite, a onda dobro promešajte. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte tikvice i krompir po dužini. Prelijte dobijenom smesom i pospite preostalim rendanim sirom. Pecite u rerni na 180°C oko 50 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus