Osvežavajuća salata sa krastavcima i sočivom može da se jede kao samostalan obrok ili kao prilog uz meso. Brzo se pravi, a jedino što može da vam oduzme malo vremena je kuvanje sočiva. Odlična je kada su vrućine, a zbog raznovrsnih namirnica bolja je od čuvene caciki salate. Možete da je poslužite i sa parčetom domaćeg, vrućeg hleba

Sastojci:

  • 2 čena belog luka
  • 1/2 krastavca
  • 190 g kuvanog sočiva 
  • 150 g jogurta
  • 250 g krem sira 
  • korica 1 limuna
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 šaka mirođije

Priprema:

Beli luk očistite, pa cele čenove propržite na zagrejanom ulju. Usitnite ih viljuškom. Krastavac sitno isecite, pa stavite u posudu i dodajte mleveni beli luk, kuvano i proceđeno sočivo, kao i jogurt, krem sir, rendanu koricu limuna i sitno seckani ljubičasti luk. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Na kraju dodajte i sitno seckanu mirođiju i još jednom promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa