Pljeskavice svi vole, a umesto mlevenog mesa koristite pire krompir i šunku. Lagano i zasitno jelo oduševiće vas na prvi zalogaj, a ono što je najbitnije je da se baš lako pravi. Sastojke samo sjedinite i ispržite. Možete da poslužite samo sa salatom i eto fantastičnog jela. Idelano je kada su napolju vrućine, jer ne stojite dugo pored šporeta.
Sastojci:
- krompir
- 1 šargarepa
- 1 mladi luk
- šunka
- 5 ravnih kašika krompirovog skorba
- 1 kašičica kockice supe (izdrobljene)
- so, biber
Priprema:
Skuvajte krompir i napravite pire, a zatim mu dodajte seckanu šargarepu, šunku, mladi luk, skrob, izmrvljenu pileću kocku i začinite. Lepo sjedinite, pa oblikujte pljeskavice. Pržita na malo zagrejanog ulja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus