Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAPEČENE TIKVICE S PARADAJZOM I KAČKAVALJEM: Sve samo posložite i stavite u rernu, a začini daju posebnu aromu

Autor Marija Brčić

Zapečene tikvice s paradajzom i kačkavaljem idealne su za lagan i ukusan ručak.

 Zapečene tikvice i paradajz sa kačkavaljem Izvor: Shutterstock

Ukoliko vam je ponestalo insipracije, a želite brz i jednostavan obrok koji će se svideti svim ukućanima, onda je ovaj recept idealan za vas. Skoro svako jelo sa tikvicama se priprema brzo, a ukus se uvek razlikuje u zavisnosti od dodataka kojima ćete obogatiti jelo.

Zapečene tikvice u rerni sa paradajzom i kačkavaljem najbolji je način da napravite ukusno jelo koje će probuditi sva vaša čula.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 4 paradajza
  • 150 g pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • so, biber
  • sveža mirođija
  • svež peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Paradajz i tikvice operite i isecite na kolutove, pa ih posolite i ostavite 10-ak minuta. Vatrostalnu posudu podmažite uljem, pa ređajte tikvicu, pa paradajz. Postupak ponavljate sve dok vam ne ponestane povrća. Sve pospite mirođijom i začinama po ukusu. Beli luk isecite na sitno, pa ga pomešajte sa pavlakom i dodajte malo soli. Promešajte, pa premažite preko tikvica i paradajza. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa pospite preko pripremljenog jela. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 45 minuta. Pre služenja odozgo ukrasite sa malo sveže naseckanog peršuna.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti