Tikvice su omiljeno letnje povrće od kojeg možete da pravite različitu hranu, kao što je musaka, pljeskavice, salata... Predlažemo recept za rolnice od tikvica punjene sirom i šunkom kao super predjelo kada su proslave, ali možete da jedete i za večeru. Izuzetno su jednostavne za pripremu, a ukus je neverovatan.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g tvrdog sira po izboru
- 150-200 g šunke po izboru
- 200 g prezli
- origano
- čeri paradajz
Priprema:
Tikvice isecite na šnite debljine oko 3 mm. Poređajte na pleh obložen pek papirom koji ste prethodno malo nauljili. Ponovo prelijte ulje i posolite. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Pomešajte prezle sa origanom, pa uvaljajte pečene tikvcie. Sir i šunku isecite na tanke trake, pa stavite preko (da popunite tikvicu) i urolajte. Vatrostalnu posudu nauljite i pospite prezlama, pa poređajte tikvice. Opet malo nauljite i poređajte preko polutke čeri paradajzom. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus