Tikvice su omiljeno letnje povrće od kojeg možete da pravite različitu hranu, kao što je musaka, pljeskavice, salata... Predlažemo recept za rolnice od tikvica punjene sirom i šunkom kao super predjelo kada su proslave, ali možete da jedete i za večeru. Izuzetno su jednostavne za pripremu, a ukus je neverovatan.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g tvrdog sira po izboru
- 150-200 g šunke po izboru
- 200 g prezli
- origano
- čeri paradajz
Priprema:
Tikvice isecite na šnite debljine oko 3 mm. Poređajte na pleh obložen pek papirom koji ste prethodno malo nauljili. Ponovo prelijte ulje i posolite. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Pomešajte prezle sa origanom, pa uvaljajte pečene tikvcie. Sir i šunku isecite na tanke trake, pa stavite preko (da popunite tikvicu) i urolajte. Vatrostalnu posudu nauljite i pospite prezlama, pa poređajte tikvice. Opet malo nauljite i poređajte preko polutke čeri paradajzom. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem