Lagani ručak je ono što nam je potrebno kada su vrućine, i ako nema mesa ovaj recept će vas oduševiti. Jednostavno se sprema, sastojci nisu skupi, a čedar možete sami da napravite kod kuće. Musaka od tikvica i paradajza će vam se dopasti na prvi zalogaj, a dovoljno je da je poslužite sa parčetom hleba. 

Posle ukusnog ručka zasladite se kapri tortom

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • mirođija
  • 50 ml maslinovog ulja 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 80 g sira čedar 
  • 3 jajeta
  • 160 ml mleka 
  • 6 kašika brašna 
  • čeri paradajz 

Priprema:

Tikvice isecite na kockice, a sireve izrendajte. U činiji pomešajte seckanu mirođiju, maslinovo ulje i mleveni beli luk, promešajte i ostavite 10-ak minuta. Jaja umutite, pa dodajte mleko i brašno i lepo sjedinite. Začinite po želji i promešajte. Dodajte u jaja smesu sa mirođijom. Promešajte, pa dodajte i rendani sir (malo ostavite da pospete i jelo). Smesu sipajte u tikvice i promešajte. Zatim poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Preko stavite čeri isečen na pola. Pospite preostalim sirom. Pecite na 180°C nekih sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa