Lagani ručak je ono što nam je potrebno kada su vrućine, i ako nema mesa ovaj recept će vas oduševiti. Jednostavno se sprema, sastojci nisu skupi, a čedar možete sami da napravite kod kuće. Musaka od tikvica i paradajza će vam se dopasti na prvi zalogaj, a dovoljno je da je poslužite sa parčetom hleba.
Posle ukusnog ručka zasladite se kapri tortom.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- mirođija
- 50 ml maslinovog ulja
- 2-3 čena belog luka
- 80 g tvrdog sira
- 80 g sira čedar
- 3 jajeta
- 160 ml mleka
- 6 kašika brašna
- čeri paradajz
Priprema:
Tikvice isecite na kockice, a sireve izrendajte. U činiji pomešajte seckanu mirođiju, maslinovo ulje i mleveni beli luk, promešajte i ostavite 10-ak minuta. Jaja umutite, pa dodajte mleko i brašno i lepo sjedinite. Začinite po želji i promešajte. Dodajte u jaja smesu sa mirođijom. Promešajte, pa dodajte i rendani sir (malo ostavite da pospete i jelo). Smesu sipajte u tikvice i promešajte. Zatim poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Preko stavite čeri isečen na pola. Pospite preostalim sirom. Pecite na 180°C nekih sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak