Krompir pripremljen na bilo koji način je svima omiljeni. Da li ga jedete pečenog, pire, pomfrit... A sada napravite lažnu palačinku sa sirom koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Hrskavi krompir i sir koji se razvlači su pun pogodak. Ovo super jelo možete da pripremate i kada vam banu prijatelji. Poslužite uz osvežavajući sok od nane

Sastojci:

  • 600-700 g krompira
  • 6 kašika skroba
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • 2 kašike parmezana 
  • rendani tvrdi sir 

Priprema:

Krompir isecite na tanke kolutove (kao za musaku). Potopite u vodu kolutove krompira i dobro isperite. Posolite i pobiberite, pa dodajte skrob, mlevenu papriku i parmezan. Pospite sušenim peršunom. Dobro promešajte dok se sve ne sjedini, pa zagrejte ulje. Što duže mešate sastojci će se bolje zalepiti za krompir, jer će on pustiti vodu. Poređajte krompir u krug (malo preklopite) i poklopite. Poređani krompir treba da zauzme celo dno tiganja. Treba da dobijete hrskavu koricu, proverite čačkalicom da li je krompir gotov. Poprskajte uljem i okrenite u komadu. Kada bude pečen i sa druge strane izvadite. Tako uradite i sa preostalim krompirom. Kad ispečete i drugi krug krompira sa obe strane, dodajte rednani sir, pa poklopite prvim krugom krompira. Ostavite da se sir istopi. 

Izvor: Stvar ukusa