Jednostavni obroci su ono što nam je potrebno kada su vrućine, a svako jelo napravljeno sa tikvicama je provereno dobro. Pored pita, musake ili punjenih, napravite i ćufte od tikvica. U nastavku teksta imate i recept za pirinač, ali možete da služite samo sa salatom ili umakom koji smo vam predložili. 

Sa tikvicama možete da napravite i odličan umak za pastu

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 200 g rikota sira ili krem sira 
  • 80 g prezli 
  • 60 g parmezana 
  • 1 jaje

Priprema:

Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta, a zatim dobro procedite. Dodajte im rikotu (krem sir), prezle, parmezan, jaje, začine po želji i dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom, oblikujte loptice i od smese i ređajte na pleh. Pecite na 200°C oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa