Jednostavni obroci su ono što nam je potrebno kada su vrućine, a svako jelo napravljeno sa tikvicama je provereno dobro. Pored pita, musake ili punjenih, napravite i ćufte od tikvica. U nastavku teksta imate i recept za pirinač, ali možete da služite samo sa salatom ili umakom koji smo vam predložili.
Sa tikvicama možete da napravite i odličan umak za pastu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g rikota sira ili krem sira
- 80 g prezli
- 60 g parmezana
- 1 jaje
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta, a zatim dobro procedite. Dodajte im rikotu (krem sir), prezle, parmezan, jaje, začine po želji i dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom, oblikujte loptice i od smese i ređajte na pleh. Pecite na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus