Jednostavni obroci su ono što nam je potrebno kada su vrućine, a svako jelo napravljeno sa tikvicama je provereno dobro. Pored pita, musake ili punjenih, napravite i ćufte od tikvica. U nastavku teksta imate i recept za pirinač, ali možete da služite samo sa salatom ili umakom koji smo vam predložili.
Sa tikvicama možete da napravite i odličan umak za pastu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g rikota sira ili krem sira
- 80 g prezli
- 60 g parmezana
- 1 jaje
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta, a zatim dobro procedite. Dodajte im rikotu (krem sir), prezle, parmezan, jaje, začine po želji i dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom, oblikujte loptice i od smese i ređajte na pleh. Pecite na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način