Ukoliko ručak ne možete da zamilite bez mesa, a nemate previše vremena ili vas jednostavno nije volja da dugo stojite pored šporeta, onda je ovaj recept idealan za vas.
Za pripremu ukusnog obroka od piletine biće vam potrebna samo jedna posuda i malo vremena. Ono što je najboje od svega to je da se sve sprema u rerni, a vi za to vreme možete da radite neke druge stvari.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 2 kesice supe od pečuraka
- 500 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Prvo uključite renu da se zagreva na 200 stepeni. Piletinu isecite na tanje šnicle, pa je poređajte u vatrostalnu činiju. Preko mesa ravnomerno sipajte sadržaj iz kisice za supu sa svih strana. Nakon toga sve zalijte sa pavlakom vodeći računa da svaki komad bude lepo natopljen. Vatrostalnu posudu pokrijte aluminujumskom folijom, stavite u rernu i pecite oko 20 minuta. Nakon tog vremena skinite "poklopac" i vratite na još 10-ak minuta da se uhvati korica.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus