Kada vam treba brz, ukusan i jednostavan obrok ili želite da uživate u sunčanom danu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji, onda pripremite ukusnu Cezar salatu.

Jedna od najpopularnijih obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro 100 godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potrošene zalihe hrane u kuhinji tokom jedne proslave.

Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg mesa
  • 1 ajsberg salata
  • 3 kriške tost hleba
  • 60 g tanko isečene pančete
  • 5 čeri paradajza
  • parmezan za posipanje
  • so
  • ulje

Za preliv:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • sok od jednog limuna

Priprema:

Piletinu usolite i isecite na tanke listiće, pa ih ispržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali malo ulja. U posudi pomešajte sve sastojke za preliv, pa mešajte sve dok ne dobijete gustu masu. Tost-hleb iseckajte na kocke, pa ih prelijte s malo ulja i dodajte začine po ukusu. Hleb stavite u pleh koji ste prethodno oboložili pek-papirom i pecite ih na 180 stepeni 10 minuta. U tiganju u kom ste pekli piletinu par minuta propržite slaninu da bude hrskava. Salatu iseckajte, stavite u veću činiju, dodajte preliv, piletinu, čeri paradajz, slaninu i hlebiće iz rerne. Sve promašajte, pa salatu pospite parmezanom.

Izvor: Stvar ukusa