Kada vam treba brz, ukusan i jednostavan obrok ili želite da uživate u sunčanom danu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji, onda pripremite ukusnu Cezar salatu.
Jedna od najpopularnijih obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro 100 godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potrošene zalihe hrane u kuhinji tokom jedne proslave.
Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.
Sastojci:
- 400 g pilećeg mesa
- 1 ajsberg salata
- 3 kriške tost hleba
- 60 g tanko isečene pančete
- 5 čeri paradajza
- parmezan za posipanje
- so
- ulje
Za preliv:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike majoneza
- sok od jednog limuna
Priprema:
Piletinu usolite i isecite na tanke listiće, pa ih ispržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali malo ulja. U posudi pomešajte sve sastojke za preliv, pa mešajte sve dok ne dobijete gustu masu. Tost-hleb iseckajte na kocke, pa ih prelijte s malo ulja i dodajte začine po ukusu. Hleb stavite u pleh koji ste prethodno oboložili pek-papirom i pecite ih na 180 stepeni 10 minuta. U tiganju u kom ste pekli piletinu par minuta propržite slaninu da bude hrskava. Salatu iseckajte, stavite u veću činiju, dodajte preliv, piletinu, čeri paradajz, slaninu i hlebiće iz rerne. Sve promašajte, pa salatu pospite parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus