Vekna od mlevenog mesa punjen povrćem je super predlog za ručak ili večeru. Pored toga što možete da služite za predjelo kada su slavlja, kao lagani obrok je odlično rešenje. Ima raznovrsnih namirnica, a ne pada teško na stomak. Poslužite sa salatom, a ako vam nije dovoljno, onda će i hleb poslužiti, najbolje ako je domaći.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- 50 g prezli
- 150 g kiselih krsatavaca
- 1 kuvana šargarepa
- 150 g maslina
- 150 g mariniranih pečuraka
- 150 g graška iz konzerve
- 50 g sira
Priprema:
Mleveno meso začinite, pa dodajte jaja, seckani crni luk i beli luk i prezle. U uski pleh obložen pek papirom rasporedite deo mlevenog mesa, ali tako da obložite ivice i dno, a u sredini da ostane rupa. Tu sipajte sipajte pečurke, grašak, masline i kisele krastavce i šargarepu (isečeno). Zatvorite preostalim mlevenim mesom. Prelijte maslinovim uljem i pospite mlevenom slatkom paprikom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i pecite 15 minuta na istoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus