Vekna od mlevenog mesa punjen povrćem je super predlog za ručak ili večeru. Pored toga što možete da služite za predjelo kada su slavlja, kao lagani obrok je odlično rešenje. Ima raznovrsnih namirnica, a ne pada teško na stomak. Poslužite sa salatom, a ako vam nije dovoljno, onda će i hleb poslužiti, najbolje ako je domaći.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- 50 g prezli
- 150 g kiselih krsatavaca
- 1 kuvana šargarepa
- 150 g maslina
- 150 g mariniranih pečuraka
- 150 g graška iz konzerve
- 50 g sira
Priprema:
Mleveno meso začinite, pa dodajte jaja, seckani crni luk i beli luk i prezle. U uski pleh obložen pek papirom rasporedite deo mlevenog mesa, ali tako da obložite ivice i dno, a u sredini da ostane rupa. Tu sipajte sipajte pečurke, grašak, masline i kisele krastavce i šargarepu (isečeno). Zatvorite preostalim mlevenim mesom. Prelijte maslinovim uljem i pospite mlevenom slatkom paprikom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i pecite 15 minuta na istoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem