Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUTENTIČNI RECEPT ZA ČUVENU KARBONARU ĐENARA KOTALDA: Skoro svi dodaju pavlaku za kuvanje, a to nikako ne smeju

Autor Sanja Belinić

Ako želite da napravite pravu karbonaru izbacite pavlaku za kuvanje i bešamel sos.

 Kako se pravi karbonara Izvor: Printscreen/YT/ Citalia

Renomirani italijasnki kuvar, Đenaro Kotaldo, koji često sarađuje sa Džejmijem Oliverom, otkriva recept za pravu karbonara pastu. Ovaj recept je videlo preko 4 miliona ljudi, a priprema nije teška. Najbitnije je da skuvate špagete kako treba. Italijani je kuvaju "al dente", pa ako želite autentični ukus i vi je tako skuvajte. U originalnom receptu se koristi gvnaćale (svinjski obraz), ali ako ne možete da nađete, može da posluži i pančeta. Ono što je bitno da se sos od žumanaca ne skuva, a na kraju pospite biberom za taj poseban šmek. 

Sastojci: 

  • 200 g gvnaćale (pančete) 
  • 4 velika žumanca 
  • 75 g rendanog pekorina 
  • 400 g špageta

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kada voda provri, posolite je i stavite špagete. Kuvajte ih 5 minuta. Zatim isključite šporet i ostavite ih još 3 minuta. Gvanćale ili pančetu isecite na sitnije kockice. Žumanca viljuškom umutite sa 40 g rendanog pekorino sira. Zagrejete tiganj (bez ulja) i dodajte gvanćale. Pržite dok ne postane hrskavo. Isključite šporet i ostavite da se ohladi minut, dva, pa dodajte špagete i malo vode u kojoj su se kuvale. Promešajte. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohlade par minuta. Zatim umešajte umućena žumanca sa sirom i lepo promešajte. Pazite, žumanca ne smeju da se skuvaju, zato vodite računa da pasta bude lepo ohlađena kad ih dodate, ali ne skroz. Vratite par sekundi na šporet, čisto da se stegnu, ali vodite računa da se ne skuvaju. Preko izrendajte prekorino sir i pospite biberom. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti