Brokoli je jako zdrav, ali zbog specifičnog ukusa mnogi ne vole da ga jedu. Pripremljen na ovakav način svideće se svakom, zato što mu pavlaka i sir daju poseban šmek. Služite kao prilog uz pohovano meso ili krmenadle.
Sastojci:
- 500-600 g brokolija
- 150 g tvrdog sira po želji
- malo pavlake za kuvanje
Priprema:
Brokoli isecite, pa stavite u posoljenu ključalu vodu i kuvajte 7-8 minuta. Procedite, pa stavite u tepsiju i prelijte pavlakom za kuvanje. Pospite rendanim tvrdim sirom i pecite na 200°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem