Leto ne može da prođe bez bećarca. Odličan je obrok kada su vrućine, a i na leto je pijaca puna paprika i paradajza. Uglavnom se pravi bez mesa, ali mi vam predlažemo recept za sve one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa. Umesto svinjskog možete da koristite pileće, a super je kada ga poslužite sa domaćim sirom.
Sastojci:
- 450 g svinjskog mesa
- 7 većih paprika
- 7 paradajza
- malo pirinča
- 1 crni luk
Priprema:
U šerpi na malo ulja prodinstajte sitno seckani crni luk, pa ubacite meso. Kad se meso malo prodinsta dodajte iseckane paprike i paradajz, pa sipajte malo vode. Ostavite da se lepo ukrčka i da povrće pusti sok. Zatim dodajte pirinač i kada se skuva jelo je gotovo.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem