Leto ne može da prođe bez bećarca. Odličan je obrok kada su vrućine, a i na leto je pijaca puna paprika i paradajza. Uglavnom se pravi bez mesa, ali mi vam predlažemo recept za sve one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa. Umesto svinjskog možete da koristite pileće, a super je kada ga poslužite sa domaćim sirom.
Sastojci:
- 450 g svinjskog mesa
- 7 većih paprika
- 7 paradajza
- malo pirinča
- 1 crni luk
Priprema:
U šerpi na malo ulja prodinstajte sitno seckani crni luk, pa ubacite meso. Kad se meso malo prodinsta dodajte iseckane paprike i paradajz, pa sipajte malo vode. Ostavite da se lepo ukrčka i da povrće pusti sok. Zatim dodajte pirinač i kada se skuva jelo je gotovo.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus