Kako stigne toplo vreme tako se okrećemo negim laganijim obrocima koji će bam dati dovoljno energije. Italijanska kuhinja je poznata po svojim jednostavnim, a ukusnim receptima, te vam predstavljamo testeninu u kremastom sosu sa tikvicama. Ono što je još bitno je da je ovo jelo jeftino i da vam treba svega nekoliko sastojaka, a spremno je za tili čas.

Sastojci:

  • 300 g paste po izboru
  • 2 tikvice
  • 1 crni luk
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g parmezana
  • so, biber
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Stavite testeninu da se kuva, a za to vreme pripremite sos. Sitno naseckani crni luk propržite na maslinovom ulju da se zastakli, pa dodajte izrendanu tikvicu. Začinite po ukusu, nalijte sa vodom i dinstajte dok tikvica ne omekne, a voda skroz ne uvri. Nakon toga prelijte sa pavlakom za kuvanje, dodajte parmezan, promešajte i krčkajte sve zajedno oko 15-ak minuta uz povremeno mešanje. Testeninu procedite dodajte u tiganj sa sosom, sve lepo sjedinite i pre serviranja po želji pospite sa parmezanom. 

Izvor: Stvar ukusa

tiktok/foodtext pasta sa tikvicama