Kako stigne toplo vreme tako se okrećemo negim laganijim obrocima koji će bam dati dovoljno energije. Italijanska kuhinja je poznata po svojim jednostavnim, a ukusnim receptima, te vam predstavljamo testeninu u kremastom sosu sa tikvicama. Ono što je još bitno je da je ovo jelo jeftino i da vam treba svega nekoliko sastojaka, a spremno je za tili čas.
Sastojci:
- 300 g paste po izboru
- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 50 g parmezana
- so, biber
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Stavite testeninu da se kuva, a za to vreme pripremite sos. Sitno naseckani crni luk propržite na maslinovom ulju da se zastakli, pa dodajte izrendanu tikvicu. Začinite po ukusu, nalijte sa vodom i dinstajte dok tikvica ne omekne, a voda skroz ne uvri. Nakon toga prelijte sa pavlakom za kuvanje, dodajte parmezan, promešajte i krčkajte sve zajedno oko 15-ak minuta uz povremeno mešanje. Testeninu procedite dodajte u tiganj sa sosom, sve lepo sjedinite i pre serviranja po želji pospite sa parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem