Ako je vašem organizmu potreban napitak koji će vas rashladiti ovog leta, sok od maline je pravo rešenje. Ujedno će vas oduševiti ukusom i količinom dobrih sastojaka koje sadrži.

Leti je ovaj sok odlično osveženje, jer je malina veoma hranljiva, okrepljuje organizam i hidrira. Što je najbolje od svega u njega se ne dodaje šećer, što ga čini izuzetno zdravim i pogodnim za dijabetičare.

Sastojci:

  • 3 kg malina
  • 3 limuna
  • 2 l vode

Priprema:

Ako biste želeli da pripremite najlepši sok od malina onda je najbolje da pronađete baš zrele maline koje mora da pre pripreme dobro operete i da očistite od trulih i zelenih delova. Nakon toga ih stavite u jednu dublju posudu i dobro izgnječite kako bi one pustile sok. Limun dobro operite, isecite na kolutove i dodajte u posudu sa malinama. Zatim u sve to dodajte vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne provri. Nakon toga sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi, pa ga procedite kroz gazu. Nakon toga sipajte sok u flaše, a potom ih zatvorite i ređajte u jednu posudu. Nalijte vodom do vrha flaša i ostavite da provri i kuvajte još jedno 10 minuta. Zatim flaše izvadite iz vode i čuvajte ih na hladnom mestu. Ukoliko ipak želite malo slađi ukus soka, možete dodati malo meda u čašu pre konzumiranja. 

Izvor: Stvar ukusa