Ne postoji osoba koja će odbiti neko jelo iz italijanske kuhinje, pogotovo ako je reč o testeninama. Izuzetno jednostavne i brze za pripremu, a ono što je najbolje je da možete sa bilo kojim sosom da ih je jedete. Da li je u pitanju bolonjeze, karbonara, sos sa tikvicama... Ove sa makaronama i sirom će vas oduševiti na prvi zalogaj. Umesto paradajza možete da koristite pelat.
Sastojci:
- 350 g makarona
- 250 g pilećeg filea
- 3 kačkavalja u listićima
- 150 g mocarele
- 3-4 paradajza
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 crni luk
- 4-5 čena belog luka
Priprema:
Paradajz kratko blanširajte, pa oljuštite kožicu. Izblendirajte da dobijete kašu. Meso isecite na kockice, pa propržite, a zatim dodajte sitno seckan crni i beli luk. Posolite i pobiberite. Promešajte, pa sipajte paradajz sos i vodu. Dodajte origano i promešajte. Kad krene da vri ubacite kačkavalj i 50 g mocarele. Dodajte makarone i ponovo posolite. Poklopite i kuvajte dok makarone ne budu gotove. Začinite tucanom paprikom, promešajte i kada se tečnost smanji pospite jelo rendanom mocarelom. Opet poklopite i ostavite da se sir istopi, pa isključite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus