Ne postoji osoba koja će odbiti neko jelo iz italijanske kuhinje, pogotovo ako je reč o testeninama. Izuzetno jednostavne i brze za pripremu, a ono što je najbolje je da možete sa bilo kojim sosom da ih je jedete. Da li je u pitanju bolonjeze, karbonara, sos sa tikvicama... Ove sa makaronama i sirom će vas oduševiti na prvi zalogaj. Umesto paradajza možete da koristite pelat. 

Sastojci:

  • 350 g makarona 
  • 250 g pilećeg filea 
  • 3 kačkavalja u listićima
  • 150 g mocarele
  • 3-4 paradajza 
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 crni luk
  • 4-5 čena belog luka

Priprema:

Paradajz kratko blanširajte, pa oljuštite kožicu. Izblendirajte da dobijete kašu. Meso isecite na kockice, pa propržite, a zatim dodajte sitno seckan crni i beli luk. Posolite i pobiberite. Promešajte, pa sipajte paradajz sos i vodu. Dodajte origano i promešajte. Kad krene da vri ubacite kačkavalj i 50 g mocarele. Dodajte makarone i ponovo posolite. Poklopite i kuvajte dok makarone ne budu gotove. Začinite tucanom paprikom, promešajte i kada se tečnost smanji pospite jelo rendanom mocarelom. Opet poklopite i ostavite da se sir istopi, pa isključite. 

Izvor: Stvar ukusa