Ako volite brze i kremaste poslastice onda je ovo pravi izbor. Bolje je od pudinga, a izuzetno je osvežavajuća. Kolač koji ne samo što je ukusan, nego i lepo izgleda, a pravi se nikad lakše. Sastojke uglavnom imate u frižideru ili ostavi, pa vas priprema praktično ne košta ništa.
Sastojci:
- 800 ml mleka
- kora limuna
- 10 g vanilin šećera
- 3 žumanceta
- 100 g šećera
- 20 g kukuruznog skroba
- malo cimeta
Priprema:
U mleko dodajte koru limuna i vanilin šećer, pa kuvajte dok ne proključa. U međuvermenu, žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte skrob i sve dobro sjedinite. Mleko procedite, pa vratite u šerpu i dodajte smesu sa žumancima. Dobro promešajte da se sve sjedini, pa vratite na šporet. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sipajte u posudu i protresite da se sve lepo rasporedi. Pospite cimetom ili rendanom čokoladom. Ohladite sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem