Kada želite da svi pohvale vaše poslastičarske sposobnosti, ali da ne uložite puno vremena i truda onda napravite baš dobar kolač sa jagodama, nutelom i pudingom od vanile. Uživaćete u svakom zalogaju, a potrošićete manje od pola sata. Sada je sezona raznovrsnog voća, pa jagode možete da zamenite trešnjama, malinama ili kupinama. 

Sastojci:

  • 380 g jagoda 
  • 2 kesice preliva za tortu (providnog)
  • 3 kore za tortu (gotove)
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 520 ml mleka 
  • 4 kašike šećera 
  • 100 g putera 
  • 3 kašike nutele

Priprema:

U mleko sipajte puding i šećer, pa kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se prohladi na sobnoj temepraturi. Dodajte mu puter sobne temeprature i umutite.  Prvu koru premažite nutelom i preko stavite drugu koru. Premažite pudingom, pa stavite treću koru i poređajte isečene jagode. U šerpici pomešajte sadržaj kesica providnog preliva sa 4 kašike šećera. Stavite na šporet i postepeno dodajte 400 ml vode, uz neprestano mešanje. Pre nego što provri, isključite šporet i mešajte još minut. Ostavite da se prohladi i pre nego što počne da se steže, prelijte preko poslaganih jagoda, od sredine ka krajevima.

Izvor: Stvar ukusa