Kada želite da svi pohvale vaše poslastičarske sposobnosti, ali da ne uložite puno vremena i truda onda napravite baš dobar kolač sa jagodama, nutelom i pudingom od vanile. Uživaćete u svakom zalogaju, a potrošićete manje od pola sata. Sada je sezona raznovrsnog voća, pa jagode možete da zamenite trešnjama, malinama ili kupinama.
Sastojci:
- 380 g jagoda
- 2 kesice preliva za tortu (providnog)
- 3 kore za tortu (gotove)
- 80 g pudinga od vanile
- 520 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 100 g putera
- 3 kašike nutele
Priprema:
U mleko sipajte puding i šećer, pa kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se prohladi na sobnoj temepraturi. Dodajte mu puter sobne temeprature i umutite. Prvu koru premažite nutelom i preko stavite drugu koru. Premažite pudingom, pa stavite treću koru i poređajte isečene jagode. U šerpici pomešajte sadržaj kesica providnog preliva sa 4 kašike šećera. Stavite na šporet i postepeno dodajte 400 ml vode, uz neprestano mešanje. Pre nego što provri, isključite šporet i mešajte još minut. Ostavite da se prohladi i pre nego što počne da se steže, prelijte preko poslaganih jagoda, od sredine ka krajevima.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus