Ne postoji osoba koja može da odoli čokoladnim poslasticama, pogotovo ako se brzo i lako prave. U nastavku teksta pročitajte recepte za ukusne i neodoljive kolače i tortu. Odlična stvar je što su bez šećera, neki su i zdravi, pa su super za one koji vode računa o ishrani ili zdravlju. 

ČOKOLADNI KOLAČ SA BANANAMA 

Recept za kolač od banana
Printscreen/YT/Leckere momente 

Sastojci:

  • 300 g banana
  • 200 g crne čokolade

Priprema:

Banane izblednirajte, pa u njih dodajte čokoladu koju ste prethodno istopili. Dodajte jednu kašičicu cimeta ako želite, sve dobro promešajte i i sipajte u neki kalup i ostavite da se ohladi u fližideru 2-3 sata.

ČOKOLADNI KOLAČ

Čokoladni kolači bez šećera
Printscreen/YT/ Schnell Kochen 

Sastojci:

  • 60 g badema
  • 30 g kakaoa
  • 100 g slatke pavlake
  • 130 g putera od kikirikija
  • 130 g krem sira
  • 40 g eritritola (ili bilo koji zaslađivač)

Priprema:

Badem sameljite, pa sipajte po kašiku i po u kalup za mafine i poravnajte. Kakao, zagrejanu slatku pavlaku, zagrejani puter od kikirikija, zaslađivač i krem sir pomešajte sa preostalim bademom. Sjedinite štapnim mikserom i sipajte u kalup za mafine. Stavite u zamrzivač na 2-3 sata.

ČOKOLADNE KOCKE

Čokoladne kocke od 2 sastojka
Shutterstock 

Sastojci:

  • 300 g tamne čokolade
  • 400 g kondezovanog mleka

Priprema:

Tepsiju dimenzija 13x18 cm nauljite, pa obložite pek papirom sa svih strana (i ivice) i opet nauljite. Čokoladu izlomite, a na niskoj temperaturi zagrejte kondezovano mleko (ne treba da vri). Zatim dodajte čokoladu i mešajte nekih 5 minuta dok se čokolada ne otopi. Sipajte čokoladu u tepsiju i lepo rasporedite. Malo i protresite da lepo legne u tepsiju. Stavite u zamrzivač na 2-4 sata ili preko noći. Kad bude gotov izvadite iz tepsije i uživajte.

Izvor: Stvar ukusa