Ruski recept za mekanu i sočnu mlečnu pitu, koja podseća na naš patišpanj će vas oduševiti, pogotovo što se lako sprema. Sastojci se umute i pomešaju i to je sva nauka. Uspeva svima, a recept je baš popularan na YouTube-u gde ima preko 10 milion pregleda.
Vanilin šećer ne morate više da kupujete, a ovde pročitajte kako da ga spremite kod kuće.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 250 g šećera
- 350 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 70 g maslaca
- 240 ml mleka
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Jaja umutite sa prstohvatom soli i šećerom dok ne postanu penasta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa iz dva puta dodajte u jaja. Sve lepo izjednačite. Maslac, mleko i vanilin šećer sipajte u šerpu i kuvajte dok se ne istopi i dok se ne sjedine sastojci. Dodajte i mleko u smesu iz dva puta, a zatim sve sjedinite. Sipajte u kalup dimenzija 32x20 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 35-40 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem