Ruski recept za mekanu i sočnu mlečnu pitu, koja podseća na naš patišpanj će vas oduševiti, pogotovo što se lako sprema. Sastojci se umute i pomešaju i to je sva nauka. Uspeva svima, a recept je baš popularan na YouTube-u gde ima preko 10 milion pregleda. 

Vanilin šećer ne morate više da kupujete, a ovde pročitajte kako da ga spremite kod kuće. 

Sastojci: 

  • 4 jajeta 
  • 250 g šećera 
  • 350 g brašna 
  • 2 kašičice praška za pecivo 
  • prstohvat soli
  • 70 g maslaca 
  • 240 ml mleka 
  • 1 kašičica vanilin šećera 

Priprema:

Jaja umutite sa prstohvatom soli i šećerom dok ne postanu penasta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa iz dva puta dodajte u jaja. Sve lepo izjednačite. Maslac, mleko i vanilin šećer sipajte u šerpu i kuvajte dok se ne istopi i dok se ne sjedine sastojci. Dodajte i mleko u smesu iz dva puta, a zatim sve sjedinite. Sipajte u kalup dimenzija 32x20 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 35-40 minuta. Pospite šećerom u prahu.  

Izvor: Stvar ukusa