Ruski recept za mekanu i sočnu mlečnu pitu, koja podseća na naš patišpanj će vas oduševiti, pogotovo što se lako sprema. Sastojci se umute i pomešaju i to je sva nauka. Uspeva svima, a recept je baš popularan na YouTube-u gde ima preko 10 milion pregleda.
Vanilin šećer ne morate više da kupujete, a ovde pročitajte kako da ga spremite kod kuće.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 250 g šećera
- 350 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 70 g maslaca
- 240 ml mleka
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Jaja umutite sa prstohvatom soli i šećerom dok ne postanu penasta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa iz dva puta dodajte u jaja. Sve lepo izjednačite. Maslac, mleko i vanilin šećer sipajte u šerpu i kuvajte dok se ne istopi i dok se ne sjedine sastojci. Dodajte i mleko u smesu iz dva puta, a zatim sve sjedinite. Sipajte u kalup dimenzija 32x20 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 35-40 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus