Recept za domaću taranu je veoma jednostavan i potrebno vam je samo dva sastojka brašno i jaja (100 g brašna na 1 jaje). Može da se koristi u slatkim i slanim jelima, a ovako pripremljena u mleku najviše se jede u Vojvodini. 

Možete da je pripremite i nekoliko dana ranije, da je dobro prosušite i koristite po potrebi kao i bilo koje druge rezance od domaćeg testa. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 200 g brašna
  • 3 kašike vode
  • 1 l mleka
  • 4 kašike meda

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, cela jaja i vodu, pa zamesite tvrdo testo. Ukoliko ima potrebe dodajte još brašna. U dublju šerpu sipajte mleko, doajte med pa mešajte da se med u potpunosti rastopi. Kuvajte na umerenoj vatri dok mleko ne provri. Za to vreme testo narendajte na krupnije rende i ostavite na čistoj krpi da se malo prosuši. Kada mleko prorvi testo ubacite u šerpu, pa sve zajedno kuvajte oko 5 minuta uz povremeno mešanje. Kada se prohladi prespite u manje činijice i pre služenja po želji odozgo narendajte limunovu i pomorandžinu koricu ili pospite cimetom.

Izvor: Stvar ukusa