Recept za domaću taranu je veoma jednostavan i potrebno vam je samo dva sastojka brašno i jaja (100 g brašna na 1 jaje). Može da se koristi u slatkim i slanim jelima, a ovako pripremljena u mleku najviše se jede u Vojvodini.
Možete da je pripremite i nekoliko dana ranije, da je dobro prosušite i koristite po potrebi kao i bilo koje druge rezance od domaćeg testa.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 g brašna
- 3 kašike vode
- 1 l mleka
- 4 kašike meda
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, cela jaja i vodu, pa zamesite tvrdo testo. Ukoliko ima potrebe dodajte još brašna. U dublju šerpu sipajte mleko, doajte med pa mešajte da se med u potpunosti rastopi. Kuvajte na umerenoj vatri dok mleko ne provri. Za to vreme testo narendajte na krupnije rende i ostavite na čistoj krpi da se malo prosuši. Kada mleko prorvi testo ubacite u šerpu, pa sve zajedno kuvajte oko 5 minuta uz povremeno mešanje. Kada se prohladi prespite u manje činijice i pre služenja po želji odozgo narendajte limunovu i pomorandžinu koricu ili pospite cimetom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus