Popara je starinsko jelo koje budi najlepša sećanja iz detinjstva. Teška vremena su zahtevala prilagođavanje, a ovo spada u jedno od najjeftinijih obroka. Porodice su morale da se snađu sa onime što imaju kod kuće, a mleka i hleba je uvek bilo, kao i sira. Spada u sirotinjsku hranu, ali ukusnu i zasitnu, bez obzira na jednostavnost i lakoću pripreme.
Današnja deca odrastaju na sendvičima i žitaricama, i zato im sada napravite jedan od najpopularnijih obroka čije sastojke uvek imate kod kuće. Ali, ako ste vi ili vaši mališani ljubitelji slatkog doručka, onda isprobajte italijanski recept za poparu. Oni je prave sa mlekom, puterom i šećerom.
Takođe, možete je praviti sa vodom, čajem, ali i da dodate malo espresa ako pravite sa mlekom. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sastojci:
- 2 šolje hleba, isečen na kockice
- 3 mala komada putera
- šećer po ukusu
- vruće mleko
Priprema:
U činiju stavite hleb, pa dodajte puter i šećer. Prelijte ključalim mlekom i promešajte da se sve sjedini. Poslužite za doručak, a može i kao užina ili večera.
Pročitajte i kako se pravi obična popara, ako niste ljubitelj slatke.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus