Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POPARA NA ITALIJANSKI NAČIN: U jeftino jelo koje Srbi jedu od davnina, dodajte 2 sastojka i napravite slatku verziju

Autor Sanja Belinić

Najlakša za pripremu je popara, a i najjeftinija.

 Popara na italijanski način Izvor: Printscreen/Instagram/themodernnonna

Popara je starinsko jelo koje budi najlepša sećanja iz detinjstva. Teška vremena su zahtevala prilagođavanje, a ovo spada u jedno od najjeftinijih obroka. Porodice su morale da se snađu sa onime što imaju kod kuće, a mleka i hleba je uvek bilo, kao i sira. Spada u sirotinjsku hranu, ali ukusnu i zasitnu, bez obzira na jednostavnost i lakoću pripreme.  

Možda će vas zanimati

Današnja deca odrastaju na sendvičima i žitaricama, i zato im sada napravite jedan od najpopularnijih obroka čije sastojke uvek imate kod kuće. Ali, ako ste vi ili vaši mališani ljubitelji slatkog doručka, onda isprobajte italijanski recept za poparu. Oni je prave sa mlekom, puterom i šećerom. 

Takođe, možete je praviti sa vodom, čajem, ali i da dodate malo espresa ako pravite sa mlekom.  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Sastojci:

  • 2 šolje hleba, isečen na kockice 
  • 3 mala komada putera
  • šećer po ukusu
  • vruće mleko 

Priprema: 
U činiju stavite hleb, pa dodajte puter i šećer. Prelijte ključalim mlekom i promešajte da se sve sjedini. Poslužite za doručak, a može i kao užina ili večera. 

Pročitajte i kako se pravi obična popara, ako niste ljubitelj slatke. 

Pogledajte

00:14
Italijanska popara
Izvor: Instagram/ themodernnonna
Izvor: Instagram/ themodernnonna

 Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marija

Slatka verzija popare ako se tako moze nazvati jer se ne kuva..kod nas se zove Š M H jednostavno. Šećer mleko hleb.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti