Popara je starinsko jelo koje budi najlepša sećanja iz detinjstva. Teška vremena su zahtevala prilagođavanje, a ovo spada u jedno od najjeftinijih obroka. Porodice su morale da se snađu sa onime što imaju kod kuće, a mleka i hleba je uvek bilo, kao i sira. Spada u sirotinjsku hranu, ali ukusnu i zasitnu, bez obzira na jednostavnost i lakoću pripreme.
Današnja deca odrastaju na sendvičima i žitaricama, i zato im sada napravite jedan od najpopularnijih obroka čije sastojke uvek imate kod kuće. Ali, ako ste vi ili vaši mališani ljubitelji slatkog doručka, onda isprobajte italijanski recept za poparu. Oni je prave sa mlekom, puterom i šećerom.
Takođe, možete je praviti sa vodom, čajem, ali i da dodate malo espresa ako pravite sa mlekom. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sastojci:
- 2 šolje hleba, isečen na kockice
- 3 mala komada putera
- šećer po ukusu
- vruće mleko
Priprema:
U činiju stavite hleb, pa dodajte puter i šećer. Prelijte ključalim mlekom i promešajte da se sve sjedini. Poslužite za doručak, a može i kao užina ili večera.
Pročitajte i kako se pravi obična popara, ako niste ljubitelj slatke.
Izvor: Stvar ukusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun