Čokoladna torta od samo dva sastojka je oduševila sve domaćice koje su u potrazi za jednostavnim receptom koji im neće oduzimati previše vremena, a ujedno ne zahteva komplikovane sastojke.
Ova poslastica se sprema očas posla, a sve što vam je potrebno su jaja i čokolada po izboru.
Sastojci:
- 270 g mlečne čokolade
- 4 jajeta
Priprema:
Čokoladu istopite na pari ili ukoliko imate mikrotalasnu možete i u njoj. Belanca i žumanca odvojite, pa belanca umutite mikserom na najjačoj brzini dok ne zapene i ne dobijete penasti šlag. U otopljenu čokoladu dodajte dva žumanceta, pa sve dobro sjedinite. Postepeno dodajte malo po malo šlaga, sve vreme mešajući dok ne dobijete homogenu smesu. Izlijte je u kalup prečnika 22 cm obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 C oko 25 minuta. Da biste bili sigurni da je pečena možete da iskoristite stari trik sa čačkalicom. Kada je zabodete u kolač ona treba da izađe potpuno čista. Po želji pre služenja pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem