Ako vam se jede nešto slatko ili su vam se iznenada najavili gosti pa razmišljate čime da ih počastite, ovaj recept je idealan.
Superbrze čokoladne kocke za čiju pripremu vam je potrebno samo dva sastojka, a što je najbolje od svega ne morate da palite rernu, što ga čini idealnom poslasticom za tople dane.
Nećete naći lepši i jednostavniji recept za sočan čokoladni kolač koji će obožavati cela porodica.
Sastojci:
- 300 g crne čokolade
- 400 ml kondenzovanog mleka
Priprema:
Posudu u kojoj ćete oblikovati kolač, bilo da je u pitanju pleh ili vatrostalna činija obložite pek-papirom. Na laganoj vatri zagrejte kondenzovano mleko, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi i sve dobro ne sjedini. Kada smesa bude glatka, prelijte je u posudu obloženu papriom za pečenje i protresite da se ravnomerno rasporedi. Kad se prohladi da bude sobne temperature, stavite u frižider da prenoći kako bi se kolač stegao. Sutradan ga isecite na kocke, a po želji ga pre služenja možete posuti mlevenim keksom, kokosom ili čokoladnim mrvicama.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem