Stigli su konačno topli dani i letnje temperature, što znači da će se sladoled naći na našem svakodnevnom meniju. Ova poslastica je savršen spoj kafe i sladoleda, a vaši ukućani sigurno neće moći da joj odole.
Lako se i brzo se pravi jedini što morate da se strpite i da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 4 žumanceta
- 150 g šećera
- 250 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 2 supene kašike instant kafe (ako želite intezivniji ukus onda 3)
Priprema:
Instant kafu rastopite u malo vode, i ostavite sa strane. Potom dobro umutite žumanca sa šećerom, koja ćete zatim dodati u mleko koje je proključalo na šporetu. Smanjite temperaturu na najniže i pažljivo mešajte smesu sve vreme dok se ne zgusne. Kada sklonite šerpu sa šporeta, dodajte u nju kafu i ponovo sve dobro promešajte. Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrst šlag, a potom je pomešajte sa prethodno napravljenom smesom od mleka i žumanceta. Sipajte sladoled u kalup koji može da se zamrzava, stavite ga u friz na sat vremena, izvadite, dobro promešajte, pa ponovo vratite u zamrzivač dok ne dobijete željenju strukturu sladoleda. Po želji ga pre služenja ukrasite zrnima kafe.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus