Stigli su konačno topli dani i letnje temperature, što znači da će se sladoled naći na našem svakodnevnom meniju. Ova poslastica je savršen spoj kafe i sladoleda, a vaši ukućani sigurno neće moći da joj odole.
Lako se i brzo se pravi jedini što morate da se strpite i da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 4 žumanceta
- 150 g šećera
- 250 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 2 supene kašike instant kafe (ako želite intezivniji ukus onda 3)
Priprema:
Instant kafu rastopite u malo vode, i ostavite sa strane. Potom dobro umutite žumanca sa šećerom, koja ćete zatim dodati u mleko koje je proključalo na šporetu. Smanjite temperaturu na najniže i pažljivo mešajte smesu sve vreme dok se ne zgusne. Kada sklonite šerpu sa šporeta, dodajte u nju kafu i ponovo sve dobro promešajte. Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrst šlag, a potom je pomešajte sa prethodno napravljenom smesom od mleka i žumanceta. Sipajte sladoled u kalup koji može da se zamrzava, stavite ga u friz na sat vremena, izvadite, dobro promešajte, pa ponovo vratite u zamrzivač dok ne dobijete željenju strukturu sladoleda. Po želji ga pre služenja ukrasite zrnima kafe.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem