Stigli su konačno topli dani i letnje temperature, što znači da će se sladoled naći na našem svakodnevnom meniju. Ova poslastica je savršen spoj kafe i sladoleda, a vaši ukućani sigurno neće moći da joj odole.

Lako se i brzo se pravi jedini što morate da se strpite i da sačekate da se stegne. 

Sastojci:

  • 4 žumanceta
  • 150 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 2 supene kašike instant kafe (ako želite intezivniji ukus onda 3)

Priprema:

Instant kafu rastopite u malo vode, i ostavite sa strane. Potom dobro umutite žumanca sa šećerom, koja ćete zatim dodati u mleko koje je proključalo na šporetu. Smanjite temperaturu na najniže i pažljivo mešajte smesu sve vreme dok se ne zgusne. Kada sklonite šerpu sa šporeta, dodajte u nju kafu i ponovo sve dobro promešajte. Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrst šlag, a potom je pomešajte sa prethodno napravljenom smesom od mleka i žumanceta. Sipajte sladoled u kalup koji može da se zamrzava, stavite ga u friz na sat vremena, izvadite, dobro promešajte, pa ponovo vratite u zamrzivač dok ne dobijete željenju strukturu sladoleda. Po želji ga pre služenja ukrasite zrnima kafe. 

Izvor: Stvar ukusa