Ovaj izdašan domaći sladoled, daleko je jeftiniji, a ukusniji od svih onih industrijskih. Uz sve to spremićete ga izuzetno lako i neće vas mnogo koštati. Po ovom receptu su ga pravile naše mame i bake, a ukoliko želite više različitih ukusa, možete dodati voće po izboru, čokoladu ili mleveni keks.
Obradujte svoje najmilije i podsetite se detinjstva uz ovu ledenu poslaticu za sve generacije.
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 g šlaga
- 250 ml mleka
Priprema:
Šlag umutite sa hladnim mlekom i ostavite po strani. U posebnog činiju umutiti belanca sa šećerom da dobijete čvrst sneg, pa dodajte jedno po jedno žumance uz konstantno mućenje. U dobijenu smesu od jaja, dodajte kiselu pavlaku, a pa ručno izmešajte da se lepo sjedini. Fil sa pavlakom dodajte u šlag i mutite na najslabijoj brzini dok se sve lepo ne sjedini. Prelijte u činiju u kojoj ćete ga zamrznuti i ostavite u zamrzivaču dok je u potpunosti ne stegne. Ukoliko želite više ukusa odvojte u nekoliko činijica, pa dodajte voće, čokoladu ili neki drugi sastojak po izboru, pa još malo umutite mikserom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem