Ovaj izdašan domaći sladoled, daleko je jeftiniji, a ukusniji od svih onih industrijskih. Uz sve to spremićete ga izuzetno lako i neće vas mnogo koštati. Po ovom receptu su ga pravile naše mame i bake, a ukoliko želite više različitih ukusa, možete dodati voće po izboru, čokoladu ili mleveni keks.

Obradujte svoje najmilije i podsetite se detinjstva uz ovu ledenu poslaticu za sve generacije. 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 g šlaga
  • 250 ml mleka

Priprema:

Šlag umutite sa hladnim mlekom i ostavite po strani. U posebnog činiju umutiti belanca sa šećerom da dobijete čvrst sneg, pa dodajte jedno po jedno žumance uz konstantno mućenje. U dobijenu smesu od jaja, dodajte kiselu pavlaku, a pa ručno izmešajte da se lepo sjedini. Fil sa pavlakom dodajte u šlag i mutite na najslabijoj brzini dok se sve lepo ne sjedini. Prelijte u činiju u kojoj ćete ga zamrznuti i ostavite u zamrzivaču dok je u potpunosti ne stegne. Ukoliko želite više ukusa odvojte u nekoliko činijica, pa dodajte voće, čokoladu ili neki drugi sastojak po izboru, pa još malo umutite mikserom. 

Izvor: Stvar ukusa