Ako vam je potrebna svečana torta, ne tražite dalje. Lako se pravi, ne peče se, najbitnije je da imate keks i slatku pavlaku. U fil ide i maskarpone sir, koji je skup u prodavnici, pa ga možete zameniti i domaćim, a ovde pročitajte kako se pravi. Između dva bela fila nalazi se tanak sloj čokolade koji tortu čini neodoljivom.
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 50 g putera
- 300 g čokoladnih rolera
Za čokoladni fil:
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 50 g nutele
Za beli fil:
- 600 ml slatke pavlake
- 400 g maskarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za dekoraciju:
- 30 g rolera
- 4 jagode
- 1 kašika kakaoa
Priprema:
Po ivici kalupa, prečnika 20 cm, poređajte rolere. Keks pomešajte sa istopljenim puterom i sipajte po dnu. Lepo utisnite. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilom, a zatim dodajte maskarpone i sjedinite mikserom. Pola fila sipajte preko keksa i poravnajte. Stavite u zamrzivač na pola sata. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom. Dodajte nutelu i lepo promešajte. Sipajte preko belog fila i poravnajte. Stavite u zamrzivač na pola sata. Preko sipajte drugu polovinu belog fila i stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite čokoladnim rolernima kao na slici i pospite kakao. Poređajte jagode isečene na polovine.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus