Ako vam je potrebna svečana torta, ne tražite dalje. Lako se pravi, ne peče se, najbitnije je da imate keks i slatku pavlaku. U fil ide i maskarpone sir, koji je skup u prodavnici, pa ga možete zameniti i domaćim, a ovde pročitajte kako se pravi. Između dva bela fila nalazi se tanak sloj čokolade koji tortu čini neodoljivom. 

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa 
  • 50 g putera 
  • 300 g čokoladnih rolera  

Za čokoladni fil:

  • 100 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake 
  • 50 g nutele 

Za beli fil:

  • 600 ml slatke pavlake 
  • 400 g maskarpone sira 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 

Za dekoraciju:

  • 30 g rolera
  • 4 jagode 
  • 1 kašika kakaoa

Priprema:

Po ivici kalupa, prečnika 20 cm, poređajte rolere. Keks pomešajte sa istopljenim puterom i sipajte po dnu. Lepo utisnite. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilom, a zatim dodajte maskarpone i sjedinite mikserom. Pola fila sipajte preko keksa i poravnajte.  Stavite u zamrzivač na pola sata. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom. Dodajte nutelu i lepo promešajte. Sipajte preko belog fila i poravnajte. Stavite u zamrzivač na pola sata. Preko sipajte drugu polovinu belog fila i stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite čokoladnim rolernima kao na slici i pospite kakao. Poređajte jagode isečene na polovine. 

Izvor: Stvar ukusa