Gošća u emisiji "Praktična žena" bila je Nina Novaković, koja na Instagramu ima kulinarski blog "Kuvanje sa Ninom". Ona je pripremala brzinske knedle sa nugat kremom, a vi ih možete puniti sastojcima po ukusu. Knedle po ovom receptu prave se izuzetno brzo, nema kuvanja krompira, a ukus je božanstven.
Ukoliko ste ljubitelj ove poslastice koju smo svi jeli kao deca, onda će vas ova jednostavnija verzija oduševiti.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 250 g griza
- 8 kašika šećera
- 150 g prezli
- 1 kesica vanilin šećera
- malo ulja
- nugat krem
Priprema:
Mleko stavite da se zagreva na umerenoj temperaturi, pa pre nego što provri dodajte griz, 4 kašike šećera i vanilin šećer. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se smesa ne zgusne. Nakon toga sklonite sa šporeta i ostavite da se potpuno ohladi. Kašikom vadite smesu, malo je mokrim rukama izgnječite, stavite unutra kašičicu krema i rukama oblikujte knedlu. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, dodajte prezle i propržite ih dok ne dobiju braonkastu boju. Dodajte preostale 4 kašike šećera, sve izmešajte, pa jednu po jednu knedlu lepo uvaljajte. Postupak ponavljate za svaku knedlu, dok ne utrošite sav materijal.
Izvor: Praktična žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus