Kuglice koje ukusom podsećaju na Rafaelo, ali umesto badema unutra se nalaze jagode, što je još jedan od načina da iskoristite ovo sočno voće dok mu je sezona. S ovim receptom nema greške jer svi znamo da su jagode i bela čokolada uvek dobra kombinacija.

Što je najbolje od svega lako se prave, nema pečenja, ni dugog stajanja pored šporeta.

Sastojci:

  • 200 g bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g kokosovog brašna
  • 50 g krem sira
  • 100 g jagoda
  • 50 g kokosovog brašna za posip

Priprema:

Jagode operite, očistite i naseckajte na sitne kockice. Na srednje jakoj vatri zagrevajte slatku pavlaku do vrenja, pa dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Nakon toga dodajte krem sir i kokosovo brašno, sve lepo sjedinite, pokrijte folijom i ostavite u frižideru na sat vremena da se ohladi. Kašikom vadite ohlađenu smesu, malo je rukama spljoštite, pa unutra stavite komadić jagode. Oblikujte kuglicu, uvaljajte je u kokosovo brašno i ređajte na tanjir. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.

Izvor: Stvar ukusa