Ukoliko ste ljubitelj rafaelo kuglica onda će vas oduševiti ova letnja verzija sa jagodama.

Kuglice koje ukusom podsećaju na Rafaelo, ali umesto badema unutra se nalaze jagode, što je još jedan od načina da iskoristite ovo sočno voće dok mu je sezona. S ovim receptom nema greške jer svi znamo da su jagode i bela čokolada uvek dobra kombinacija.
Što je najbolje od svega lako se prave, nema pečenja, ni dugog stajanja pored šporeta.
Sastojci:
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g krem sira
- 100 g jagoda
- 50 g kokosovog brašna za posip
Priprema:
Jagode operite, očistite i naseckajte na sitne kockice. Na srednje jakoj vatri zagrevajte slatku pavlaku do vrenja, pa dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Nakon toga dodajte krem sir i kokosovo brašno, sve lepo sjedinite, pokrijte folijom i ostavite u frižideru na sat vremena da se ohladi. Kašikom vadite ohlađenu smesu, malo je rukama spljoštite, pa unutra stavite komadić jagode. Oblikujte kuglicu, uvaljajte je u kokosovo brašno i ređajte na tanjir. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.