Kuglice koje ukusom podsećaju na Rafaelo, ali umesto badema unutra se nalaze jagode, što je još jedan od načina da iskoristite ovo sočno voće dok mu je sezona. S ovim receptom nema greške jer svi znamo da su jagode i bela čokolada uvek dobra kombinacija.
Što je najbolje od svega lako se prave, nema pečenja, ni dugog stajanja pored šporeta.
Sastojci:
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g krem sira
- 100 g jagoda
- 50 g kokosovog brašna za posip
Priprema:
Jagode operite, očistite i naseckajte na sitne kockice. Na srednje jakoj vatri zagrevajte slatku pavlaku do vrenja, pa dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Nakon toga dodajte krem sir i kokosovo brašno, sve lepo sjedinite, pokrijte folijom i ostavite u frižideru na sat vremena da se ohladi. Kašikom vadite ohlađenu smesu, malo je rukama spljoštite, pa unutra stavite komadić jagode. Oblikujte kuglicu, uvaljajte je u kokosovo brašno i ređajte na tanjir. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus