Kuglice koje ukusom podsećaju na Rafaelo, ali umesto badema unutra se nalaze jagode, što je još jedan od načina da iskoristite ovo sočno voće dok mu je sezona. S ovim receptom nema greške jer svi znamo da su jagode i bela čokolada uvek dobra kombinacija.
Što je najbolje od svega lako se prave, nema pečenja, ni dugog stajanja pored šporeta.
Sastojci:
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g krem sira
- 100 g jagoda
- 50 g kokosovog brašna za posip
Priprema:
Jagode operite, očistite i naseckajte na sitne kockice. Na srednje jakoj vatri zagrevajte slatku pavlaku do vrenja, pa dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Nakon toga dodajte krem sir i kokosovo brašno, sve lepo sjedinite, pokrijte folijom i ostavite u frižideru na sat vremena da se ohladi. Kašikom vadite ohlađenu smesu, malo je rukama spljoštite, pa unutra stavite komadić jagode. Oblikujte kuglicu, uvaljajte je u kokosovo brašno i ređajte na tanjir. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem