U emisiji "Praktična žena" gošća je bila Radmila Ivković koja je pokazala recept za kolač sa jagodama koji se ne peče. Ova poslastica idelna je za tople dane, jer nema dugog stajanja pored šporeta, veoma je lagana i podseća na sladoled.
Ukoliko vam se jede kremast i sočan kolač koji ćete napraviti očas posla, ovo je upravo takav recept.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 150 g seckanih lešnika
- 3 kašike šećera u prahu
- 125 g margarina
- 200 ml slatke pavlake
Za fil:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od slatke pavlake
- 3 kašike šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 150 g izlomljenog plazma keksa
- 300 g jagoda
Priprema:
U činiji pomešajte keks, lešnike i šećer, pa sve sjedinite i potom dodajte rastopljen margarin. Sastojke izmešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu za koru. U dobijenu masu dodajte nemućenu slatku pavlaku i ponovo sve sjedinite. Dobijenu koru prebacite u vatrostalnu činiju i ravnomerno rasporedite. Preko nje poređajte naseckane jagode. Od mleka odvadite 100 ml i sa njim razmitite puding, a ostatak zajedno sa šećerom i slatkom pavlakom stavite da se kuva. Kada mleko prokuva dodajte puding i kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. U dobijeni fil dodajte izmrvljen keks i sve promešajte, pa prelijte preko jagoda dok je još topao. Kolač stavite u frižider na 2 sata da se lepo stegne.
Izvor: Praktična žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus