Ako ste napravili veću količinu galeta, nemojte bacati, u frižideru mogu da stoje do 3 dana, a u zamrzivaču čak 2 meseca. Kada ih budete zamrzavali stavite pek papir između svakog kako se ne bi zalepili jedan za drugi. Otopite ih u aparatu za galete kada budete hteli da ih jedete, a ovde pročitajte koji je najlakši način da ga operete.
Sastojci:
- 270 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 50 g šećera
- 3/4 kašičice soli
- 2 velika jajeta
- 113 g putera
- 480 ml mleka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja sa vanilom i mlekom, kao i istopljenim puterom. Dodajte u brašno i sjedinite. Zagrejte aparat za galete i sipajte smesu i ispecite. Gotve galete ređajte na rešetku sa razmakom, jer jedino tako će biti hrskavi spolja, a mekani iznutra.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem