Ako ste napravili veću količinu galeta, nemojte bacati, u frižideru mogu da stoje do 3 dana, a u zamrzivaču čak 2 meseca. Kada ih budete zamrzavali stavite pek papir između svakog kako se ne bi zalepili jedan za drugi. Otopite ih u aparatu za galete kada budete hteli da ih jedete, a ovde pročitajte koji je najlakši način da ga operete. 

Sastojci:

  • 270 g brašna 
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 50 g šećera 
  • 3/4 kašičice soli
  • 2 velika jajeta 
  • 113 g putera 
  • 480 ml mleka 
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja sa vanilom i mlekom, kao i istopljenim puterom. Dodajte u brašno i sjedinite. Zagrejte aparat za galete i sipajte smesu i ispecite. Gotve galete ređajte na rešetku sa razmakom, jer jedino tako će biti hrskavi spolja, a mekani iznutra. 

Izvor: Stvar ukusa