Trešanjama retko ko može da odoli, a kako je sada sezona, iskoristite ih na najbolji mogući način. Više nisu skupe, sada kilogram može da se nađe za 200 dinara. I ostali sastojci su poprilično jeftini, a ovaj ledeni rolat je odličan za leto. Ne samo što je ukusan i osvežavajuć, vrlo je i dekorativan. 

Ako nemate domaći džem od trešnje, ovde pročitajte kako možete da ga napravite. 

Sastojci:

  • 250 g mlevene plazme 
  • 3-4 kašike džema od trešanja
  • 2 kašike vode

Za punjenje:

  • 150 g zaslađene slatke pavlake 
  • 150 g krem sira 
  • 3 kašike džema od trešanja
  • 150 g trešanja

Priprema: 

Keks pomešajte sa džemom i vodom i dobro sjedinite. Slatku pavlaku kratko umutite, pa dodajte džem, sjedinite mikserom, pa dodajte krem sir. Mutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Odvojite 1/3 fila da kasnije možete da dekorišete kolač. Smesu sa keksom stavite na providnu foliju, pokrijte providnom folijom i razvucite oklagijom. Sklonite foliju, isecite višak kako bi oblikovali pravougaonik, a taj višak dodajte na testo, pa ponovo stavite providnu foliju i razvucite oklagijom. Premažite filom i urolajte. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Premažite trećinom fila koji ste ostavili sa strane. Ukrasite trešnjama kojima ste izvadili koštice i koje ste isekli na pola. Ponovo stavite u zamrzivač na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa