Sezona je jagoda, a pored toga što su preukusne sadrže i vitamine i minerale, pa su jako korisne za naš organizam. Možete ih jesti sveže, posute šećerom ili medom, a možete od njih napravite fenomenalne poslastice kojima niko neće moći da odoli. Upravo takva je i ova kremasta torta sa čokoladom, jagodama i keksom. Super je što se ne peče, a priprema uopšte nije komplikovana. 

Pročitajte i kako da napravite čaj od peteljki jagoda.  

Sastojci:

  • 300 g keksa 
  • 200 ml mleka 
  • 1 kašičica ekstrakta ruma 

Za fil: 

  • 4 jajeta 
  • 200 g šećera 
  • 100 g brašna 
  • 1 l mleka 
  • 50 g putera 
  • 200 g čokolade 
  • 300 g jagoda 

Za dekoraciju:

  • 50 g čokolade 
  • 4 jagode 

Priprema: 

U kalup poređajte keks, pa premažite mlekom koje ste pomešali sa rumom. Jaja umutite sa šećerom, brašnom i mlekom (200 ml). Preostalo mleko (800 ml) stavite da se kuva, pa dodajte smesu sa jajima. Kuvajte, dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi, a zatim i čokoladu. Opet mešajte dok se ne istopi. Podelite fil na četiri dela. Sipajte jedan deo fila, pa preko keks. Premažite mlekom, pa sipajte drugi deo fila. Opet stavite keks i premažite mlekom, pa treći deo fila. Poređajte cele jagode preko i sipajte preostali deo fila. Stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite rendanom čokoladom i seckanim jagodama. 

Izvor: Stvar ukusa