Sezona cvetanja zove je još uvek u punom jeku, tako da još možete da stignete da naberete njene cvetove. Zovu berite tokom suvog i lepog vremena, a pre upotrebe odvojite cvetove od grančica.
Sastojci:
- 50 cvetova zove
- 1 kg domaćeg meda
Priprema:
Teglu napunite cvetovima zove, pa ih zalijte domaćim medom. Malo promešajte, zatvorite teglu i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi tri do sedam dana. Potom procedite med - ne kroz gazu već kroz cediljku. Ono što ćete dobiti je med s vrlo intenzivnim ukusom zove koji možete da dodajete u čaj ili da ga kinzumirate svakodnevno na kašičicu. Med od zove može da vam stoji dugo, dok ga ne potrošite. Samo pazite da ga ne čuvate na pretoplom mestu, može bez problema da stoji u frižideru.
Ono što vam ostane u cediljki nemojte nipošto bacati stavite u pola litra vode, tako da se zaostali med na cvetovima otopi, pa ponovo procedite. Dobićete osvežavajuć napitak u koji možete da dodate samo malo soka od limuna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus