Najlon torta je pomalo zaboravljena poslastica, a priprema nije previše komplikovana. Odlična je za sve prilike, a posebno će joj se obradovati deca, jer se pravi sa njima omiljenom krem bananicama. 

Izuzetno je kremasta, a pri svakom zalogaju se bukvalno topi u ustima. 

Sastojci:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 1 kašika limunovog soka

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 16 kašika šećera
  • 7 žumanaca
  • 1 puding od vanile
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike gustina
  • 1 margarin
  • 1 kesica šlag pene
  • 10 krem bananica
  • 200 g čokolade

Za ukrašavanje:

  • 2 kesice šlag pene
  • malo kisele vode

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom i kašikom limunovog soka, da dobijete čvrst sneg. Koru sušute 45 minuta na 150 stepeni. U 700 ml mleka dodajte šećer, pa stavite da provri. U preostalo mleko umešajte žumanca, puding, brašno i gustin, pa sipajte u vrelo mleko i kuvajte dok se fil ne zgusne. Umutie margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Posebno umutite šlag sa kiselom vodom. Kad se skuvani fil u potpunosti ohladi sjediniti sa margarinom i šlagom. Smesu podelie na dva dela. U prvu polovinu dodajte otopljenu čokoladu, a u drugu polovinu dodajte naseckane krem bananice. Stavite koru, pa premažite prvo fil sa čokoladom, a potom fil sa krem bananicama. Tortu ukrasite sa šlagom, umućenim sa kiselom vodom.

Izvor: Stvar ukusa