Tokom vrelih letnjih dana sladoled od mente predstavlja pravo osveženje i okrepljenje za čitav organizam. Većinu sastojaka za ovu ledenu poslasticu većinom domaćice već imaju kod kuće.
Što je najbolje od svega daleko je zdravija varijanta od kupovnih sladoleda i lako se pravi, tako da tokom celog leta možete da uživate u ovom sladoledu bez griže savesti.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 4 žumanca
- 200 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 šolja sveže mente
- 30 g čokolade
Priprema:
Mentu operite i kratko prokuvajte u mleku. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Potom mleko procedite, a listove mente sa malo mleka sameljite u blenderu, pa vratite u šerpu. Mleko sa mentom opet stavite na vatru da prokuva. U međuvremenu mikserom umutite žumanca, dodajte šećer i vanilin šećer, te mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Postepeno dodajte vrelo mleko sa mentom uz neprekidno mućenje mikserom. Posebno umutite slatku pavlaku, pa dodajte smesi sa mlekom, uz stalno mućenje. Sipajte u plitku posudu i stavite u zamrzivač. Kada sladoled počne da se ledi, potrebno je povremeno dobro izmešati da se ne bi stvorili kristali. Na kraju dodajte listiće čokolade, lagano promešajte i ostavite da se potpuno zaledi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus