Stigle su prve trešnje, a cena na pijacama im je više nego pristupačna, pa bi ovo slasno voće trebalo iskoristiti na sve moguće načine.
Bez štrudli nekada nije mogao da se zamisli porodični ručak, a ovaj recept za štrudlu sa trešnjama od gotovih kora uspeće i onim domaćicama sa manje iskustva, a biće savršeno sočna uz nadev od griza i jogurta.
Desert koji se priprema paralelno s ručkom oduševiće sve vaše ukućane.
Sastojci:
Za nadev:
- 3 jajeta
- 400 g jogurta
- 1 čaša šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 1,5 čaša griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša ulja
I još:
- 500 g kora
- 500 g trešanja
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte tako da dobijete glatku smesu bez grudica. Pripremljenu smesu ostavite sat vremena u frižideru da se malo stegne. Dve kore za pitu stavite na radnu površinu, premažite ih nadevom od jogurta i griza, ravnomero pospite s trešnjama, koje ste očistili od koštica, pa lepo umotajte. Postupak ponovite i sa preostalim korama, tako da ukupno dobijete pet štrudli. Štrudle poređajte jednu do druge u pleh za pečenje koji ste prethodno malo nauljili, ili stavili papir za pečenje. Rernu zagrejte na 180 C i pecite nekih 20 minuta. Kada je štrudla gotova malo poprskajte vodom, pokrijte čistom krpom i istavite da se ohladi. Isecite na jednake parčiće i pre služenja po želji pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus