Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOČNA ŠTRUDLA S TREŠNJAMA I GRIZOM: Od gotovih kora, puna osvežavajućeg fila sa jogurtom, a spremna za tili čas

Autor Marija Brčić

Iskoristite prve trešnje i napravite sočnu štrudlu s grizom i jogurtom.

 Štrudla sa trešnjama Izvor: Shutterstock

Stigle su prve trešnje, a cena na pijacama im je više nego pristupačna, pa bi ovo slasno voće trebalo iskoristiti na sve moguće načine.

Bez štrudli nekada nije mogao da se zamisli porodični ručak, a ovaj recept za štrudlu sa trešnjama od gotovih kora uspeće i onim domaćicama sa manje iskustva, a biće savršeno sočna uz nadev od griza i jogurta.

Desert koji se priprema paralelno s ručkom oduševiće sve vaše ukućane.

Sastojci:

Za nadev:

  • 3 jajeta
  • 400 g jogurta
  • 1 čaša šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1,5 čaša griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 čaša ulja

I još:

  • 500 g kora
  • 500 g trešanja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte tako da dobijete glatku smesu bez grudica. Pripremljenu smesu ostavite sat vremena u frižideru da se malo stegne. Dve kore za pitu stavite na radnu površinu, premažite ih nadevom od jogurta i griza, ravnomero pospite s trešnjama, koje ste očistili od koštica, pa lepo umotajte. Postupak ponovite i sa preostalim korama, tako da ukupno dobijete pet štrudli. Štrudle poređajte jednu do druge u pleh za pečenje koji ste prethodno malo nauljili, ili stavili papir za pečenje. Rernu zagrejte na 180 C i pecite nekih 20 minuta. Kada je štrudla gotova malo poprskajte vodom, pokrijte čistom krpom i istavite da se ohladi. Isecite na jednake parčiće i pre služenja po želji pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti