Vreme je jagoda, a ako vam se jede slatkiš koji se pravi za tili čas ili imate iznenadne goste, probajte ovaj jednostavan recept za najbržu tortu sa ovim slasnim voće.
Kada se dobro ohladi može da zameni i sladoled, a sigurno ćete je pravi tokom celog leta. Umesto jagoda možete da koristite bilo koje drugo viće po vašem ukusu.
Sastojci:
- 500 g keksa
- 400 g jagoda
- 400 ml jogurta
- 75 g šećera
- 2 kesice šlaga
- 200 ml mleka
- 2 kašike šećera
Priprema:
U dublju posudu izlomite keks. Jagode naseckajte na sitno i dodajte ih keksu. Sipajte u sve to jogurt i šećer. Sve zajedno izmešajte. Izručite u četvrtasti kalup i stavite u frižider. Umutite dve kesice šlaga sa hladnim mlekom i dve kašike šećera u prahu. Izvadite tortu iz frižidera i premažite je šlagom. Tortu bi bilo najbolje da ostavite preko noći u frižideru da se dobro stegne, jer će na taj način svi sastojci lepo da se povežu. Kada se potpuno ohladi secite je na kocke i služite. Možete po želji da je ukrasite sa svežim jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem