Vreme je jagoda, a ako vam se jede slatkiš koji se pravi za tili čas ili imate iznenadne goste, probajte ovaj jednostavan recept za najbržu tortu sa ovim slasnim voće.
Kada se dobro ohladi može da zameni i sladoled, a sigurno ćete je pravi tokom celog leta. Umesto jagoda možete da koristite bilo koje drugo viće po vašem ukusu.
Sastojci:
- 500 g keksa
- 400 g jagoda
- 400 ml jogurta
- 75 g šećera
- 2 kesice šlaga
- 200 ml mleka
- 2 kašike šećera
Priprema:
U dublju posudu izlomite keks. Jagode naseckajte na sitno i dodajte ih keksu. Sipajte u sve to jogurt i šećer. Sve zajedno izmešajte. Izručite u četvrtasti kalup i stavite u frižider. Umutite dve kesice šlaga sa hladnim mlekom i dve kašike šećera u prahu. Izvadite tortu iz frižidera i premažite je šlagom. Tortu bi bilo najbolje da ostavite preko noći u frižideru da se dobro stegne, jer će na taj način svi sastojci lepo da se povežu. Kada se potpuno ohladi secite je na kocke i služite. Možete po želji da je ukrasite sa svežim jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus