Ljubitelji jafe biće oduševljeni ovim receptom. Može se reći da je ovo čizkejk sa jafa keksom. Lako i brzo se pravi, ne peče se, a ukus je očaravajući. Odličan je kada vam dođu gosti, a najmlađi će obožavati ovu poslasticu. Toliko je jednostavna da je možete i praviti sa decom. 

Pročitajte i kako da napravite domaći jafa keks

Sastojci:

  • 800 g krem sira 
  • 660 ml slatke pavlake 
  • 150 g šećera 
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 200 g keksa 
  • 100 g istopljenog putera (sibne temeprature)
  • 200 g jafe 
  • 150 g čokolade 

Priprema: 

Pomešajte keks sa istopljenim puterom (može i sobne temperature) i sjedinite. Stavite u kalup dimenzija 22x16 cm i dobro utisnite. Po obodu kalupa poređajte jafa keks. Krem sir umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Umutite slatku pavlaku (600 ml), pa dodajte u krem sir. Pomešajte sipajte u kalup. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom (60 ml) i sipajte preko fila. Ukrasite mlevenim keksom. Ohladite još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE