Ako želite da napravite ukusnu poslasticu koja će svakoga oboriti s nogu, ne morate da trošite puno para ili vremena. Kolač sa belim filom i čokoladnom glazurom koji podseća na ledene kocke bez kora biće vaš prvi izbor. Uspeva svima, a jogurt mu daje tu svežu notu, pa je odličan i kada su vrućine.
Sastojci:
- 150 g keksa
Za fil:
- 2 jajeta
- 10 g vanilin šećera
- 50 g šećera
- 45 g skroba
- 500 ml mleka
- 200 ml jogurta
Za čokoladnu glazuru:
- 50 g šećera
- 50 g kakaoa
- 150 ml mleka
- 100 g putera
- 20 g listića badema
Priprema:
Kalup prečnika 20 cm obložite providnom folijom i po dnu i ivicama poređajte keks. Jaja, šećer, vanilin šećer, skrob i malo mleka umutite, pa sipajte preostalo mleko i promešajte. Kuvate, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Dodajte jogurt i sjedinite. Sipajte preko keksa i poravnajte. Stavite u frižider ili zamrzivač sat vremena. Pomešajte sve sastojke za glazuru, sem badema i putera. Kuvajte dok se svi sastojci ne sjedine, a onda dodajte i puter, pa kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Sipajte preko fila. Dekorišite bademovim listićima i vratite u frižider na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus