Ako volite čokoladne poslastice, pogotovo one koje se ne peku, ova kremasta torta je pravi izbor. Možete da je služite i kada su proslave, a najbolje je što se baš lako pravi. Kremasti fil, čokoladna glazura i podloga od keksa su dobitna kombinacija, i ne postoji osoba koja će je odbiti. 

Sastojci:

  • 200 g mlevenog kakao keksa
  • 100 g kikirikija
  • 100 g putera
  • prstohvat soli
  • 1 banana
  • 150 g čokolade
  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 ml slatke pavlake 
  • bela čokolada za dekoraciju

Priprema:

Kikiriki posolite i propržite, a zatim izblendirajte. Pomešajte sa mlevenim keksom i dodajte istopljeni puter. Dobro sjedinite i sipajte u kalup prečnika 18 cm koji ste obložili pek papirom (i po ivicama). Utisnite smesu po dnu i ivicama. Stavite u frižider. Slatku pavlaku (200 ml) umutite sa šećerom u prahu i mikserom sjedinite sa umućenim krem sirom. Podelite na 3 jednaka dela. Sipajte prvi deo belog fila preko podloge, pa rasporedite bananu isečenu na kolutove. Sipajte drugi deo fila. Rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom (100 ml) i polovinu sipajte preko fila. Kada se malo stegne sipajte preostali beli fil i čokoladnu glazuru. Ukrasite rendanom belom čokoladom i ostavite da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa