Mnoge domaćice danas traže rešenje za brze, a podjednako ukusne kolače kao što su i nekad pravile naše bake. U nedostatku vremena ovaj recept je odlično rešenje, jer se pravi od gotovih medenih kora po kojima je i dobio ime. 

Brzo i lako se pravi, a uspeće i onima koji imaju manje iskustva u kuhinji.

Sastojci:

  • 450 ml vode
  • 220 g margarina
  • 250 g šećera
  • 250 g čokolade
  • 300 g mlevenog keksa
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike mleka
  • 1 pakovanje kora

Priprema:

U dublju šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i margarin, pa kuvajte dok se ne rastopi. Potom dodajte 100 grama čokolade, isključite ringlu i mešajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte mleveni keks i sve dobro izmešajte. Svaku koru stavite bogato namažite filom osim posldnje. Za glazuru, u šerpici rastopite preostalih 100 grama čokolade, dve kašike mleka i tri kašike ulja, pa prelijte preko poslednje kore i ostavite pitu na hladnom mestu da se glazura stegne. Kada se stegne secite na parčiće željene veličine i služite.

Izvor: Stvar ukusa