Mnoge domaćice danas traže rešenje za brze, a podjednako ukusne kolače kao što su i nekad pravile naše bake. U nedostatku vremena ovaj recept je odlično rešenje, jer se pravi od gotovih medenih kora po kojima je i dobio ime.
Brzo i lako se pravi, a uspeće i onima koji imaju manje iskustva u kuhinji.
Sastojci:
- 450 ml vode
- 220 g margarina
- 250 g šećera
- 250 g čokolade
- 300 g mlevenog keksa
- 3 kašike ulja
- 2 kašike mleka
- 1 pakovanje kora
Priprema:
U dublju šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i margarin, pa kuvajte dok se ne rastopi. Potom dodajte 100 grama čokolade, isključite ringlu i mešajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte mleveni keks i sve dobro izmešajte. Svaku koru stavite bogato namažite filom osim posldnje. Za glazuru, u šerpici rastopite preostalih 100 grama čokolade, dve kašike mleka i tri kašike ulja, pa prelijte preko poslednje kore i ostavite pitu na hladnom mestu da se glazura stegne. Kada se stegne secite na parčiće željene veličine i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem